درصنعت ساخت و ساز یکی از پرکاربردترین مصالح انواع محصولات فلزی است. که هر کدام از محصولات با توجه به نوع کاربرد و جنس و شرایط مورد استفاده قرار میگیرد. پروفیل یکی از این نوع محصولات است که کاربردهای متنوع و فراوانی دارد و ما دراین مقاله قصد داریم درباره کلیت پروفیلها و انواع آن و کاربرد آن صحبت کنیم و چنانچه قصد ساخت و ساز دارید اطلاعات کافی درمورد این محصول داشته باشید.
مفهوم کلی پروفیل چیست؟
اگر بخواهیم این مفهوم را به سادهترین زبان ممکن بیان کنیم. یعنی ثابت بودن در طول و عرض مشخص و معین. در واقع به تجهیزاتی گفته میشود که برای ساخت درب و پنجره، لوله کشیها و یا نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. در بحث تخصصی باید گفت دو نوع پروفیل باز و بسته وجود دارد.
منظور از نوع باز profile چیست؟
پروفیل باز در ابعاد و ضخامتهای متنوع ساخته و تولید میشود. نوع آلومینیومی آن برای ساخت قاب پنجرهها مورد استفاده قرار میگیرد. در از آن در صنعت ساختمان سازی به عنوان مصالح مصرفی مثل تسمه، تیرآهن، میگرد، نبشی، ناودان و … استفاده میشود. یک نوع پروفیل باز با سطح مقطع Z هست که برای ساخت و سازهای بزرگ مناسب است مانند سقف پارکینگهای عمومی و انبارها و سوله و حتی سالنهای ورزشی سر پوشیده. دلیل استفاده از این محصول را میتوان استحکام بالا و همچنین سطح مقطع زیاد در نظر گرفت.
منظور از نوع بسته profile چیست
نوع بسته آن برای تولید انواع قوطیها، تولید لوله، درب و پنجره، pvc، کرکرههای برقی استفاده میشود. البته ناگفته نماند که در این نوع از محصول تنها با همین کاربردهای رو به رو نیستم و موارد نام برده شده تنها برای آشنایی ذهن شما با کاربردهای این محصول است.
پروفیل ها چگونه تولید میشوند؟
آیا میدانید کارخانه تولید پروفیل آن را چگونه تولید میکنند؟ مراحل تولید چگونه است؟ ما به این سوالات پاسخ میدهیم. کار اصلی این کارخانهها این است که ورقهای فولادی را از طریق نورد سرد به محصول نهایی و شکل و ابعاد مختلف تبدیل کنند.
مرحله اول : تهیه مواد اولیه
در حال حاظر عمده مواد اولیه مصرفی در اکثر کارخانههای ایرانی مثل فولاد مبارکه موجود است و قسمت دیگر آن از کشورهای برزیل و اروپای شرقی تامین میشود. ورقهای مصرفی دارای ترکیبات شیمیایی خاصی شامل سیلیس، کربن، گوگرد، فسفر، منگنز، بوده که مناسب با سفارشات و موارد مصرف استاندارهای ترکیبات قابل تغییر هستند. کلافهای فولادی بعد از ورود به کارخانه با توجه به ابعاد و مصرف آن در قسمتهای مختلف انبار میشود.
مرحله دوم : برش کلاف به شکل نوار
ورقههایی که به کارخانه وارد شدن با دستگاههای برش به نوارهایی با طول و عرض تعیین شده بریده میشوند البته برش ها با توجه به نوع سفارش و نحوه استفاده، گاهی با دستگاههای اتوماتیک و گاهی با نیمه اتوماتیک برش داده میشوند. دستگاههای برش شامل قسمتهای مختلفی مثل ذخیره کلاف، میز حمل کننده، ضربه گیر، کلاف گیر، صاف کننده ورقه، گیوتین، …. و نهایتا نوار جمع کن است. بعد از انجام تمام این مراحل مرحله سوم شروع میشود.
مرحله سوم : تولید سفارشات
سفارشات از دو طریق مستقیم و غیر مستقیم تولید میشود. روش تولید بستگی به امکانات ماشین دارد ولی معمولا پروفیل باز به روش مستقیم تولید میشود .در این مرحله هم مانند مرحله قبل دستگاههای تولید شامل قسمتهای مختلفی مثل تغذیه نوار، گیوتین، فرمینگ، سایزینگ، شتاب دهنده و درنهایت میز تخلیه است. اینکه دستگاه برای ساخت چه تولیداتی طراحی شده و به چه روشی تولید میشود قسمتهای نام برده کمی تغییرات خواهد داشت و مساله مهم این است که تمام مراحل تا تولید نهایی به روش سرد انجام میشود.
انواع مختلف Profile
حالا که تقریبا با مراحل تولید آشنا شدید در این قسمت با انواع آن آشنا میشوید که باید گفت به طور کلی دو نوع پروفیل ساختمانی و صنعتی وجود دارد. نوع ساختمانی همانطور که مشخص است برای ساخت و ساز در قسمت درب و پنجرههای آلومینیومی به کار میرود. نوع ساختمانی خود انواع کامپوزیتی، آلومینیوم و گالوانیزه دارد. نوع صنعتی هم برای محصولات مختلف در صنایع اتومبیل سازی و نظامی و… استفاده میشود.
Profile ساختمانی
این نوع شامل سه دسته نورد گرم، نورد سرد، و مرکب است. نورد گرم از شمش فولاد به شکل قوطی ساخته میشود و نورد سرد از ورقهای فولادی از طریق خم و پرس کردن تولید میشود که برای کارهای سبک ساختمانی مانند ناودانی ها، سقف کاذب و… استفاده میشود. اما نوع مرکب از اتصال چند پروفیل گرم و سرد ایجاد میشود. شکل و ابعاد آن بستگی به نوع بسته یا باز دارد.
Profile کامپوزیت
امروزه نوع کامپوزیت به مقدار زیادی کاربرد دارد مخصوصا در نواحی مرطوب و بارندگی زیاد چون احتمال خوردگی و زنگ زدگی در آن کم است و باعث افزایش طول عمر سازه میشود و در مقابل ارتعاشات و زلزله نیز مقاوم است ضمن اینکه سبکی آن مزیت خیلی خوبی است.
Profile آلومینیومی
کاربرد این نوع کاملا مناسب درب و پنجره ساختمانها است و مهمترین تفاوت پروفیل آلومینیوم با آهن در این است که درب و پنجرههای آهنی انرژی بیشتری هدر میرود ولی در موارد استفاده از آلومینیوم ضمن صرفه جویی در مصرف انرژی به علت رنگ روشنی که دارد حس تمیزی بیشتری به ساختمان و خانه میدهد.
Profile گالوانیزه
این نوع جهت مقاومت بیشتر درب و پنجرههای Upvc به کار میرود از مهمترین مزایای استفاده از آن جلوگیری از هرز شدن پیج و مهرهها و افتادگی درب و پنچره است. و همچنین مقاومت بالایی در برابر فشار جو در ارتفاعات دارد که بسیار مناسب برج ها و ساختمانهای خیلی بلند است. ضخامت آن معمولا از یک میلی متر شروع میشود و هرچه سطح پنجره بزرگتر باشد فشار وارده به پنجره بیشتر میشود و به همان نسبت ضخامت گالوانیزه ها باید بیشتر باشد. بنابراین برای بررسی زیبا ترین و جدید ترین مدلهای درب و پنجره بهتر است از کارشناسان خبره در این زمینه مشاوره بگیرید تا با هزینه مورد نظر بهترین نتیجه را دریافت کنید.
خرید محصول با کمترین قیمت
توجه داشته باشید که آنچه که برای خرید یک محصول با کیفیت از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، داشتن اطلاعات دقیق و مناسب است. برای مشاوره میتوانید با شمارههای موجود در سایت تماس حاصل نمایید.